Zonnepanelen Heerlen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Heerlen? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze website ontdek je handige gegevens over zonnepanelen kopen in Heerlen!

zonnepanelen installateur 6401
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6401
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerlen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.heerlen.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerlen. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Heerlen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Heerlen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heerlen kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4975), dan profiteer je al van een korting van €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heerlen variëren tussen de €5000 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Heerlen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3650 – €4250€440
2271013€5075 – €5725€600
3357015€5925 – €6100€800
4403016€6425 – €6825€890
5456019€7100 – €7300€980
6483021€7700 – €8200€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heerlen check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerlen is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Heerlen?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerlen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heerlen vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw omgeving. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Heerlen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heerlen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heerlen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente