Zonnepanelen Onderbanken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Onderbanken? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool ontdek jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Onderbanken!

zonnepanelen installateur 6451
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Onderbanken april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.onderbanken.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Onderbanken. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Onderbanken kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Onderbanken
Direct zonnepanelen bestellen? In Onderbanken kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Onderbanken schommelen tussen de €5100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (onkosten april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Onderbanken kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3700 – €4275€400
2284013€5000 – €5675€575
3360016€5900 – €6175€825
4409017€6550 – €6750€880
5440019€6925 – €7250€1020
6502022€7400 – €8025€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Onderbanken tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onderbanken bedraagt 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Onderbanken?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-onderbanken

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Onderbanken vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek je zonder problemen een goede vakman in de regio. De meeste leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Onderbanken.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Onderbanken.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Onderbanken op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Onderbanken)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6450, 6451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente