Zonnepanelen Nijmegen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nijmegen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website lees jij samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nijmegen!

zonnepanelen installateur 6501
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6501
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijmegen juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.nijmegen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Nijmegen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Nijmegen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nijmegen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nijmegen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nijmegen fluctueren tussen de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €677,25 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nijmegen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3550 – €4300€400
2270011€5150 – €5675€500
3323015€5900 – €6050€725
4417018€6525 – €6825€910
5443020€6925 – €7175€960
6514023€7450 – €7950€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Nijmegen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijmegen is 2470 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Nijmegen?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijmegen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Nijmegen vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je in enkele stappen een uitstekende leverancier in je woonplaats. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet jouw woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nijmegen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nijmegen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijmegen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een project in je eigen buurt (Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente