Zonnepanelen Brunssum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Brunssum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina lees jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Brunssum!

zonnepanelen installateur 6441
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6441
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brunssum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.brunssum.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Brunssum. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Brunssum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Brunssum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Brunssum kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Brunssum liggen tussen om en nabij de €4800 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Brunssum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3700 – €4225€390
2305012€5250 – €5900€500
3329015€6000 – €6250€875
4416018€6500 – €6625€940
5443019€6950 – €7175€960
6481022€7400 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Brunssum bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brunssum is 2960 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Brunssum?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brunssum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Brunssum vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in je postcoderoos. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Brunssum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Brunssum.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brunssum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!