Zonnepanelen Kekerdom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kekerdom? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze pagina tref jij bruikbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kekerdom!

zonnepanelen installateur 6579
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kekerdom mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.bergendal.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Berg en Dal. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kekerdom
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kekerdom bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kekerdom zitten vaak tussen de €4300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kekerdom kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3575 – €4475€400
2310011€5300 – €5675€650
3330016€6075 – €6175€850
4393016€6325 – €6825€950
5462020€7075 – €7275€980
6512022€7700 – €8050€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Kekerdom check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kekerdom bedraagt 3090 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kekerdom?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kekerdom

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kekerdom vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in de regio. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Kekerdom.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kekerdom op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6579).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!