Zonnepanelen Heilig Landstichting kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Heilig Landstichting? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij actuele gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heilig Landstichting!

zonnepanelen installateur 6564
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heilig Landstichting mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.bergendal.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Berg en Dal. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Berg en Dal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Heilig Landstichting
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heilig Landstichting zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heilig Landstichting schommelen tussen de €5400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Heilig Landstichting bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3400 – €4500€380
2280011€5150 – €5725€550
3348014€5950 – €6125€875
4418018€6475 – €6800€900
5449020€6900 – €7175€1010
6513021€7400 – €7925€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Heilig Landstichting ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heilig Landstichting bedraagt 3090 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Heilig Landstichting?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heilig-landstichting

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heilig Landstichting vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in jouw streek. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Heilig Landstichting.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Berg en Dal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heilig Landstichting op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6564).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!