Zonnepanelen Barneveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Barneveld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze website doorzoek je praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Barneveld!

zonnepanelen installateur 3771
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Barneveld juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.barneveld.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Barneveld. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Barneveld zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Barneveld
Direct zonnepanelen bestellen? In Barneveld kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Barneveld zitten vaak tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of NLE staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Barneveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3650 – €4275€430
2294012€5300 – €5650€600
3336016€6000 – €6200€750
4408016€6450 – €6850€950
5458020€7075 – €7200€990
6485022€7700 – €8200€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Barneveld vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barneveld bedraagt 3330 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Barneveld?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-barneveld

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Barneveld vergelijken? Door middel van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een goede vakman in jouw omgeving. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Barneveld.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Barneveld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3770, 3771, 3772, 3773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente