Zonnepanelen Kootwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Kootwijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze website check je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kootwijk!

zonnepanelen installateur 3775
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3775
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kootwijk juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.barneveld.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Barneveld. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Barneveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kootwijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kootwijk zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kootwijk variëren tussen de €5300 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kootwijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3500 – €4500€410
2281013€5275 – €5800€650
3320016€6100 – €6050€800
4398018€6400 – €6800€890
5467020€6900 – €7125€1000
6497022€7625 – €7975€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kootwijk tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kootwijk is 3330 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kootwijk?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kootwijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kootwijk vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Kootwijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kootwijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3774, 3775).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!