Zonnepanelen De Bilt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in De Bilt? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze pagina doorzoek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in De Bilt!

zonnepanelen installateur 3730
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Bilt april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.debilt.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Bilt. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente De Bilt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in De Bilt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In De Bilt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan pak je al €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Bilt liggen tussen de €4000 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €693 (prijspeil april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in De Bilt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3425 – €4250€410
2273012€5125 – €5725€600
3355015€6075 – €6100€725
4398016€6550 – €6600€940
5448020€7025 – €7175€960
6503021€7675 – €8125€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck De Bilt check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Bilt bedraagt 3240 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Bilt?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-bilt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in De Bilt vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in De Bilt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Bilt op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3704, 3730, 3731, 3732).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente