Zonnepanelen Bunschoten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Bunschoten? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool doorzoek jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bunschoten!

zonnepanelen installateur 3751
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bunschoten juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.bunschoten.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bunschoten. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Bunschoten zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bunschoten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bunschoten zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bunschoten komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €690,75 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bunschoten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3525 – €4475€420
2270012€5100 – €5775€500
3340015€6025 – €6025€700
4410017€6450 – €6750€900
5465020€6925 – €7250€960
6514023€7400 – €8050€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Bunschoten vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunschoten bedraagt 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Bunschoten?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bunschoten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bunschoten vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind je vandaag nog een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Bunschoten.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bunschoten.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bunschoten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Dan kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 3750, 3751, 3752).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente