Zonnepanelen Soest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Soest? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze pagina tref jij samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Soest!

zonnepanelen installateur 3761
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3761
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Soest mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.soest.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Soest. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Soest zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Soest
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Soest zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Soest fluctueren tussen de €4300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Soest kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3500 – €4200€420
2308012€5125 – €5775€525
3341015€6100 – €6050€850
4410017€6300 – €6800€880
5449020€7075 – €7300€1010
6497023€7425 – €7800€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Soest check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soest is 3180 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Soest?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-soest

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Soest vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in de regio. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Soest.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Soest.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Soest op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente