Zonnepanelen De Glind kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Glind? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool vind jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in De Glind!

zonnepanelen installateur 3794
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Glind juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.barneveld.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Barneveld. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Barneveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in De Glind
Direct zonnepanelen bestellen? In De Glind kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in De Glind komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron betaal je al snel €659,25 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in De Glind bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3600 – €4325€380
2272013€5225 – €5650€600
3327015€6100 – €6050€700
4386018€6325 – €6700€920
5456019€6975 – €7200€990
6480023€7400 – €8075€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck De Glind bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Glind bedraagt 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in De Glind?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-glind

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in De Glind vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Veel bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in De Glind.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in De Glind op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3794).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!