Zonnepanelen Zwartebroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zwartebroek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze tool tref je veelzijdige details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zwartebroek!

zonnepanelen installateur 3785
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwartebroek juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.barneveld.nl lees jij de spelregels in de gemeente Barneveld. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Barneveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zwartebroek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zwartebroek kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zwartebroek variëren tussen de €4100 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zwartebroek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3500 – €4350€400
2274011€5075 – €5850€550
3321015€6025 – €6025€850
4407017€6400 – €6625€930
5461020€6950 – €7225€1010
6512021€7525 – €7975€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zwartebroek ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwartebroek bedraagt 3330 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zwartebroek?

Voor het leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwartebroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zwartebroek vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in jouw omgeving. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Zwartebroek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zwartebroek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3785).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!