Zonnepanelen Stroe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Stroe? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze website ontdek jij toepasbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Stroe!

zonnepanelen installateur 3776
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stroe april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.barneveld.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Barneveld. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Barneveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Stroe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Stroe kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Stroe zitten vaak tussen de €5300 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Pure Energie betaal je al snel €648 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stroe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3450 – €4275€430
2287011€5300 – €5850€625
3346015€6000 – €6150€800
4415018€6325 – €6800€940
5452020€6900 – €7275€960
6504022€7400 – €7825€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Stroe vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stroe bedraagt 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Stroe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stroe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stroe vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Stroe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stroe op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3776).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!