Zonnepanelen Kootwijkerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Kootwijkerbroek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website lees je handige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kootwijkerbroek!

zonnepanelen installateur 3774
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kootwijkerbroek juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.barneveld.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Barneveld. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Barneveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kootwijkerbroek
Direct zonnepanelen bestellen? In Kootwijkerbroek kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan profiteer je al van een korting van €1039,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kootwijkerbroek zitten vaak tussen de €4000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kootwijkerbroek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3425 – €4425€390
2270012€5175 – €5825€675
3345014€5950 – €6050€750
4390016€6525 – €6600€900
5468019€6900 – €7200€1020
6518022€7400 – €8150€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Kootwijkerbroek tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kootwijkerbroek is 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Kootwijkerbroek?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kootwijkerbroek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kootwijkerbroek vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Kootwijkerbroek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kootwijkerbroek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3774).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!