Zonnepanelen Terschuur kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Terschuur? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website lees je toepasbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Terschuur!

zonnepanelen installateur 3784
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terschuur april 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.barneveld.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Barneveld. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Barneveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Terschuur
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Terschuur kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Terschuur zitten vaak tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie betaal je hiervoor wel €652,5 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Terschuur kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3625 – €4300€410
2280011€5125 – €5825€600
3349014€6075 – €6025€875
4402018€6550 – €6825€930
5439020€6925 – €7300€1010
6509023€7600 – €7925€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Terschuur achterhaal je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terschuur is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Terschuur?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terschuur

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Terschuur vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij zonder problemen een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Terschuur.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Terschuur op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3784).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!