Zonnepanelen Voorthuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Voorthuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker check jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Voorthuizen!

zonnepanelen installateur 3781
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorthuizen juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.barneveld.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Barneveld. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Barneveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Voorthuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Voorthuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Voorthuizen variëren tussen de €5000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Voorthuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3675 – €4425€430
2275012€5000 – €5900€650
3335015€5900 – €6100€750
4407016€6375 – €6725€950
5461019€6950 – €7225€1000
6487023€7625 – €7950€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Voorthuizen bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorthuizen bedraagt 3330 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Voorthuizen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorthuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Voorthuizen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je zonder problemen een betrouwbare expert in jouw omgeving. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Voorthuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voorthuizen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 3780, 3781).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!