Zonnepanelen Baarn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Baarn? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Via innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check je accurate raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Baarn!

zonnepanelen installateur 3741
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3741
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baarn juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.baarn.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Baarn. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Baarn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Baarn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Baarn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan is het belastingvoordeel al €1050. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Baarn komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Baarn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3450 – €4500€390
2275013€5225 – €5700€625
3357015€6050 – €6075€825
4385018€6525 – €6675€890
5443020€7000 – €7225€1010
6513023€7625 – €8150€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Baarn bekijk jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baarn is 2980 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Baarn?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baarn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Baarn vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een uitstekende expert in je woonplaats. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Baarn.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Baarn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baarn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 3740, 3741, 3742, 3743, 3744).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente