Zonnepanelen Achterveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Achterveld? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij actuele informatie over zonnepanelen kopen in Achterveld!

zonnepanelen installateur 3792
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Achterveld juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.barneveld.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Barneveld. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Barneveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Achterveld
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Achterveld zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Achterveld liggen tussen om en nabij de €5100 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €657 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Achterveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3500 – €4300€380
2290013€5150 – €5875€575
3326015€6075 – €6175€875
4414017€6400 – €6725€900
5451019€6925 – €7275€960
6489021€7500 – €7875€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Achterveld bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Achterveld bedraagt 3330 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Achterveld?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-achterveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Achterveld vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je moeiteloos een uitstekende leverancier in jouw streek. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Achterveld.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Achterveld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3790, 3792).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!