Zonnepanelen Eemnes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Eemnes? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze tool check jij waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eemnes!

zonnepanelen installateur 3755
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eemnes juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.eemnes.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Eemnes. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Eemnes kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eemnes
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eemnes kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan pak je al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eemnes zitten vaak tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €697,5 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Eemnes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3600 – €4275€400
2277011€5100 – €5625€650
3338015€5975 – €6175€750
4420016€6300 – €6825€910
5441019€6975 – €7125€1010
6486022€7525 – €8000€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Eemnes vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eemnes is 3200 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eemnes?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eemnes

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Eemnes vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je vandaag nog een uitstekende specialist in jouw omgeving. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Eemnes.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemnes.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eemnes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Wijk 00)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3755).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!