Zonnepanelen Garderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Garderen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Door middel van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website check je actuele tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Garderen!

zonnepanelen installateur 3886
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3886
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garderen april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.barneveld.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Barneveld. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Barneveld is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Garderen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Garderen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Garderen komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (onkosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Garderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3625 – €4425€380
2303013€5225 – €5625€550
3360015€6100 – €6025€825
4384017€6425 – €6675€880
5462019€6900 – €7275€1000
6484021€7525 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Garderen check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garderen is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Garderen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garderen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Garderen vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je vandaag nog een professionele leverancier in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Garderen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Barneveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Garderen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 3781, 3886).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!