Zonnepanelen Zevenaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zevenaar? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool vind je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zevenaar!

zonnepanelen installateur 6901
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6901
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zevenaar april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.zevenaar.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Zevenaar. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zevenaar kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zevenaar
Direct zonnepanelen bestellen? In Zevenaar kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan pak je al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zevenaar komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zevenaar kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3650 – €4200€440
2291013€5275 – €5775€675
3341016€5950 – €6225€875
4380018€6550 – €6800€930
5432020€6925 – €7200€1020
6513022€7500 – €8025€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Zevenaar achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevenaar bedraagt 3070 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zevenaar?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zevenaar

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zevenaar vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij vandaag nog een uitmuntende vakman in je woonplaats. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Zevenaar.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zevenaar op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente