Zonnepanelen Tolkamer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Tolkamer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze website doorzoek je waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Tolkamer!

zonnepanelen installateur 6916
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tolkamer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.zevenaar.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zevenaar. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Zevenaar zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Tolkamer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tolkamer kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Tolkamer zitten vaak tussen de €4100 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op circa 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €648 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tolkamer bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3500 – €4425€420
2308013€5125 – €5725€650
3358014€6000 – €6075€825
4392016€6500 – €6725€920
5446020€7075 – €7250€970
6515022€7700 – €7900€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Tolkamer ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tolkamer is 3070 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Tolkamer?

Voor het leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tolkamer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Tolkamer vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een deskundige installateur in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Tolkamer.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tolkamer op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6916).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!