Zonnepanelen Lobith kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lobith? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check je uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Lobith!

zonnepanelen installateur 6915
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lobith mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.zevenaar.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zevenaar. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zevenaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lobith
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lobith zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lobith fluctueren tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lobith kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3425 – €4425€430
2301012€5050 – €5625€600
3321015€6075 – €6175€750
4418016€6350 – €6825€900
5458020€6925 – €7300€1020
6510022€7575 – €8150€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Lobith ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lobith bedraagt 3070 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lobith?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lobith

Plaatsen in de omgeving:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lobith vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Lobith.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lobith op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een regionaal project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6915).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!