Zonnepanelen Aerdt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Aerdt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij omvangrijke adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Aerdt!

zonnepanelen installateur 6913
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aerdt mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.zevenaar.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zevenaar. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Zevenaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Aerdt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Aerdt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan loopt dit al op tot €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aerdt liggen tussen de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Oxxio betaal je al snel €641,25 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aerdt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3425 – €4375€440
2292012€5075 – €5800€500
3357015€5900 – €6050€700
4401018€6525 – €6800€920
5450019€6925 – €7250€990
6507022€7600 – €8175€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Aerdt tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aerdt bedraagt 3070 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Aerdt?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aerdt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Aerdt vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk jij binnen enkele minuten een goede vakman in je woonplaats. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Aerdt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Aerdt op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6913).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!