Zonnepanelen Herwen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Herwen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Herwen!

zonnepanelen installateur 6914
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herwen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.zevenaar.nl vind je de spelregels in de gemeente Zevenaar. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Zevenaar zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Herwen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Herwen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Herwen komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €643,5 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Herwen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3500 – €4375€430
2303012€5225 – €5650€600
3321015€6100 – €6050€725
4416017€6425 – €6850€930
5437019€7050 – €7225€970
6500021€7500 – €8000€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Herwen vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herwen bedraagt 3070 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Herwen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herwen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Herwen vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb je in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Herwen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Herwen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 6914).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!