Zonnepanelen Angerlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Angerlo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze tool bekijk je accurate details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Angerlo!

zonnepanelen installateur 6986
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Angerlo mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.zevenaar.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zevenaar. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zevenaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Angerlo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Angerlo zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 750.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Angerlo zitten vaak tussen de €5400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Angerlo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3550 – €4225€440
2294013€5125 – €5850€550
3332016€6075 – €6050€875
4381018€6550 – €6650€930
5437020€7075 – €7275€990
6494023€7550 – €8025€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Angerlo zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Angerlo bedraagt 3070 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Angerlo?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-angerlo

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Angerlo vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een goede expert in de buurt. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Angerlo.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Angerlo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6986).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!