Zonnepanelen Babberich kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Babberich? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je bruikbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Babberich!

zonnepanelen installateur 6909
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Babberich mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.zevenaar.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Zevenaar. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Zevenaar zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Babberich
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Babberich kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Babberich liggen tussen de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in ongeveer 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Babberich kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3400 – €4475€390
2294013€5150 – €5625€675
3342016€6025 – €6100€775
4395017€6525 – €6650€890
5465019€7025 – €7125€1010
6512022€7575 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Babberich bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Babberich bedraagt 3070 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Babberich?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-babberich

Systemen met subsidie:


Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Babberich vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek jij moeiteloos een professionele expert in de buurt. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Babberich.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Babberich op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!