Zonnepanelen Renkum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Renkum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze vergelijker lees jij handige adviezen over zonnepanelen kopen in Renkum!

zonnepanelen installateur 6871
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Renkum juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.renkum.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Renkum. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Renkum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Renkum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Renkum bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan bedraagt dit al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Renkum liggen tussen om en nabij de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je al snel €693 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Renkum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3550 – €4250€430
2299013€5175 – €5900€525
3356015€6075 – €6075€700
4417018€6375 – €6825€880
5434020€7100 – €7225€1030
6507022€7500 – €7850€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Renkum vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Renkum bedraagt 2860 kWh. Dit staat voor circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Renkum?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-renkum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Renkum vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij snel en eenvoudig een professionele expert in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Renkum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Renkum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6870, 6871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente