Zonnepanelen Lingewaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lingewaard? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind jij praktische details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lingewaard!

zonnepanelen installateur 6684
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lingewaard juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.lingewaard.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Lingewaard. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lingewaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Lingewaard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lingewaard kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lingewaard fluctueren tussen de €4600 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of NLE betaal je daarvoor zo’n €659,25 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lingewaard bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3500 – €4375€440
2272012€5225 – €5600€600
3347016€5950 – €6175€825
4389017€6425 – €6650€920
5447020€6950 – €7175€1030
6498023€7700 – €8100€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Lingewaard bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lingewaard is 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Lingewaard?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lingewaard

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lingewaard vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref je binnen enkele minuten een professionele leverancier in de buurt. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Lingewaard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lingewaard op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Bemmel, Gendt, Huissen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6684).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente