Zonnepanelen Giesbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Giesbeek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze website ontdek je accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Giesbeek!

zonnepanelen installateur 6987
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giesbeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.zevenaar.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Zevenaar. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Zevenaar kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Giesbeek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Giesbeek bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Giesbeek fluctueren tussen de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Giesbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120308€3450 – €4500€410
2285012€5050 – €5675€500
3352015€5900 – €6025€850
4380018€6400 – €6675€880
5469019€7075 – €7150€960
6489021€7625 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Giesbeek lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giesbeek bedraagt 3070 kWh. Dit staat voor pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Giesbeek?

Puur voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giesbeek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Giesbeek vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een professionele aanbieder in de buurt. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Giesbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Giesbeek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6987).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!