Zonnepanelen Lathum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Lathum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lathum!

zonnepanelen installateur 6988
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lathum mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.zevenaar.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Zevenaar. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Zevenaar kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Lathum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lathum zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lathum schommelen tussen de €5100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lathum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3475 – €4450€410
2280011€5125 – €5825€500
3323014€5975 – €6175€875
4416017€6325 – €6650€900
5460020€6975 – €7250€970
6512021€7500 – €7800€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Lathum lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lathum is 3070 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Lathum?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lathum

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Lathum vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een uitstekende installateur in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Lathum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lathum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6988).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!