Zonnepanelen Pannerden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Pannerden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker tref je bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Pannerden!

zonnepanelen installateur 6911
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pannerden mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.zevenaar.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zevenaar. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Zevenaar kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Pannerden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Pannerden zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pannerden zitten vaak tussen de €4000 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pannerden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3525 – €4475€380
2289013€5150 – €5900€500
3321014€5925 – €6225€875
4386016€6375 – €6600€900
5460020€6975 – €7150€980
6513023€7400 – €7925€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Pannerden vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pannerden bedraagt 3070 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Pannerden?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pannerden

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Pannerden vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij zonder problemen een uitmuntende installateur in jouw omgeving. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Pannerden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zevenaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pannerden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6911).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!