Zonnepanelen Arnhem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Arnhem? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool doorzoek jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Arnhem!

zonnepanelen installateur 6801
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6801
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arnhem juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.arnhem.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Arnhem. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Arnhem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Arnhem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Arnhem kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Arnhem schommelen tussen de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Arnhem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3575 – €4275€430
2296013€5050 – €5800€600
3340016€6100 – €6200€825
4387018€6350 – €6775€910
5441020€6900 – €7200€1000
6490023€7550 – €8125€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Arnhem ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arnhem is 2540 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Arnhem?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arnhem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Arnhem vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij in een zeer korte periode een professionele installateur in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Arnhem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Arnhem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arnhem op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse broek, Presikhaaf West, Presikhaaf Oost, St. Marten/Sonsbeek, Klarendal, Velperweg e.o., Alteveer/Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Burgemeesterswijk/Hoogkamp, Schaarsbergen, Heijenoord/Lombok, Klingelbeek e.o., Malburgen West, Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid), Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Schuytgraaf)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!