Zonnepanelen Ede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ede? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ede!

zonnepanelen installateur 6711
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ede juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.ede.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Ede. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Ede zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ede
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ede bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ede fluctueren tussen de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €636,75 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ede kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3700 – €4275€440
2305013€5275 – €5650€550
3353015€6025 – €6250€750
4390018€6500 – €6850€890
5435020€7075 – €7125€1030
6516021€7500 – €7925€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Ede achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ede bedraagt 3100 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ede?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ede

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ede vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Ede.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ede op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente