Zonnepanelen Wageningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wageningen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wageningen!

zonnepanelen installateur 6701
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6701
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wageningen april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.wageningen.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Wageningen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Wageningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wageningen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wageningen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wageningen zitten vaak tussen de €5400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of NLE betaal je al snel €612 (tarieven april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wageningen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3700 – €4375€430
2304011€5075 – €5725€525
3353015€6025 – €6275€725
4390016€6325 – €6800€890
5437019€7025 – €7300€960
6507021€7675 – €7975€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Wageningen tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wageningen is 2640 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Wageningen?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wageningen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Wageningen vergelijken? Via onze stappenplan tref jij in een zeer korte periode een uitstekende specialist in je woonplaats. Veel adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Wageningen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Wageningen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wageningen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stedelijk gebied, Landelijk gebied)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!