Zonnepanelen Winterswijk Huppel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Winterswijk Huppel? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze pagina bekijk je samengestelde raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Winterswijk Huppel!

zonnepanelen installateur 7105
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Huppel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.winterswijk.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Winterswijk. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Winterswijk zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Winterswijk Huppel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Huppel bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Winterswijk Huppel liggen tussen om en nabij de €5300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Huppel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3525 – €4200€440
2272013€5000 – €5875€575
3342014€6050 – €6075€775
4419018€6300 – €6775€890
5444019€7025 – €7225€980
6500023€7425 – €8050€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Winterswijk Huppel zie je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Huppel is 2970 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Winterswijk Huppel?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-huppel

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Huppel vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb je in korte tijd een uitstekende monteur in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Winterswijk Huppel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Huppel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Stad, Land)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7105).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!