Zonnepanelen Winterswijk Kotten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Winterswijk Kotten? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool bekijk jij uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Winterswijk Kotten!

zonnepanelen installateur 7107
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Kotten mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.winterswijk.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Winterswijk. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Winterswijk zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Winterswijk Kotten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Kotten bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan loopt dit al op tot €1086,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 750.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Winterswijk Kotten fluctueren tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je al snel €672,75 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Kotten bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3500 – €4425€430
2290013€5000 – €5700€675
3349016€5900 – €6275€875
4380017€6300 – €6775€890
5433020€6950 – €7275€960
6494021€7475 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Winterswijk Kotten vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Kotten bedraagt 2970 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Winterswijk Kotten?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-kotten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Kotten vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een erkende specialist in jouw streek. Tal van leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Winterswijk Kotten.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Kotten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad, Land)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!