Zonnepanelen Winterswijk Ratum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Winterswijk Ratum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze website doorzoek jij veelzijdige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Winterswijk Ratum!

zonnepanelen installateur 7106
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Ratum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.winterswijk.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Winterswijk. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Winterswijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Winterswijk Ratum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Ratum bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan is jouw winst al €1081,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Winterswijk Ratum fluctueren tussen de €5000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Ratum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3525 – €4350€420
2287012€5250 – €5675€500
3320016€6050 – €6250€875
4393018€6525 – €6625€920
5452019€7100 – €7225€1010
6506022€7425 – €8075€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Winterswijk Ratum bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Ratum is 2970 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Winterswijk Ratum?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-ratum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Ratum vergelijken? Via onze stappenplan tref je in enkele stappen een uitmuntende expert in jouw streek. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Winterswijk Ratum.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Ratum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Stad, Land)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7106).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!