Zonnepanelen Winterswijk Corle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Winterswijk Corle? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze website check jij bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Winterswijk Corle!

zonnepanelen installateur 7119
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Corle mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.winterswijk.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Winterswijk. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Winterswijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Winterswijk Corle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Corle kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan is het belastingvoordeel al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Winterswijk Corle schommelen tussen de €4700 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €684 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Corle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3675 – €4450€410
2301012€5200 – €5800€675
3345015€5975 – €6150€775
4395018€6550 – €6850€880
5456019€6975 – €7300€960
6515023€7650 – €8050€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Winterswijk Corle check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Corle bedraagt 2970 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Winterswijk Corle?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-corle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Corle vergelijken? Met het onderstaande stappenplan heb je moeiteloos een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Winterswijk Corle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Corle op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Stad, Land)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7119).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!