Zonnepanelen Winterswijk Henxel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Winterswijk Henxel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze tool tref jij handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Winterswijk Henxel!

zonnepanelen installateur 7113
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Henxel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.winterswijk.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Winterswijk. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Winterswijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Winterswijk Henxel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Henxel zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Winterswijk Henxel liggen tussen de €4400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Winterswijk Henxel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3600 – €4400€430
2281013€5125 – €5625€550
3353016€6000 – €6075€700
4380018€6475 – €6650€910
5438020€7000 – €7300€1030
6486023€7650 – €7950€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Winterswijk Henxel check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Henxel is 2970 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Winterswijk Henxel?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-henxel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Henxel vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een erkende vakman in de regio. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Winterswijk Henxel.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Henxel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Stad, Land)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 7113).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!