Zonnepanelen Winterswijk Woold kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Winterswijk Woold? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je handige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Winterswijk Woold!

zonnepanelen installateur 7108
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Woold mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.winterswijk.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Winterswijk. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Winterswijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Winterswijk Woold
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Woold kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Winterswijk Woold komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon betaal je daarvoor zo’n €675 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Woold bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3700 – €4450€390
2287011€5200 – €5725€575
3320014€6025 – €6250€700
4381018€6500 – €6850€890
5432019€6925 – €7125€980
6500022€7575 – €7850€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Winterswijk Woold tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Woold is 2970 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Winterswijk Woold?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-woold

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Woold vergelijken? Door middel van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Winterswijk Woold.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Woold op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Stad, Land)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7108).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!