Zonnepanelen Winterswijk Brinkheurne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Winterswijk Brinkheurne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker tref je toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Winterswijk Brinkheurne!

zonnepanelen installateur 7115
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Brinkheurne mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.winterswijk.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Winterswijk. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Winterswijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Winterswijk Brinkheurne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Brinkheurne kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Winterswijk Brinkheurne fluctueren tussen de €4200 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en NLE betaal je daarvoor ongeveer €681,75 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Brinkheurne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3450 – €4350€390
2284012€5050 – €5675€625
3353016€5975 – €6075€875
4399018€6375 – €6675€910
5454020€7075 – €7225€1010
6499022€7575 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Winterswijk Brinkheurne tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Brinkheurne is 2970 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Winterswijk Brinkheurne?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-brinkheurne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Brinkheurne vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Winterswijk Brinkheurne.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Brinkheurne op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Stad, Land)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7115).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!