Zonnepanelen Winterswijk Miste kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Winterswijk Miste? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker tref je omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Winterswijk Miste!

zonnepanelen installateur 7109
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Miste mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.winterswijk.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Winterswijk. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Winterswijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Winterswijk Miste
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Miste kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Winterswijk Miste zitten vaak tussen de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Winterswijk Miste is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3650 – €4325€400
2309013€5075 – €5850€625
3345016€6050 – €6175€775
4412016€6500 – €6600€940
5456019€6900 – €7200€970
6501021€7650 – €7875€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Winterswijk Miste check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Miste bedraagt 2970 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Winterswijk Miste?

Bij het installeren van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-miste

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Miste vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Winterswijk Miste.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Miste op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Stad, Land)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7109).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!