Zonnepanelen Winterswijk Meddo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Winterswijk Meddo? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Winterswijk Meddo!

zonnepanelen installateur 7104
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk Meddo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.winterswijk.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Winterswijk. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Winterswijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Winterswijk Meddo
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Winterswijk Meddo zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Winterswijk Meddo schommelen tussen de €4700 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €666 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Winterswijk Meddo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3525 – €4375€440
2300013€5250 – €5675€575
3323014€6100 – €6175€775
4418017€6325 – €6750€880
5432019€6975 – €7200€980
6502022€7500 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Winterswijk Meddo bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk Meddo bedraagt 2970 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Winterswijk Meddo?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk-meddo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Winterswijk Meddo vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een goede aanbieder in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Winterswijk Meddo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk Meddo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Stad, Land)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7104).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!