Zonnepanelen Westland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Westland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website bekijk jij actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Westland!

zonnepanelen installateur 2291
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westland juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemeentewestland.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Westland. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Westland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Westland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westland zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Westland zitten vaak tussen de €5400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Westland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3700 – €4475€410
2284013€5000 – €5900€625
3337016€5950 – €6025€700
4387018€6300 – €6800€890
5463019€7100 – €7250€1010
6496021€7475 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westland ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westland bedraagt 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Westland?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Westland vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare monteur in de buurt. Veel leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Westland.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westland op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2290, 2291, 2292).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente