Zonnepanelen Wateringen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wateringen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wateringen!

zonnepanelen installateur 2291
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wateringen juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentewestland.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Westland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wateringen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wateringen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan is het voordeel al €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wateringen komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Pure Energie betaal je al snel €632,25 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wateringen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4475€420
2278011€5225 – €5775€525
3337014€5975 – €6200€775
4390017€6300 – €6850€880
5454020€6925 – €7175€960
6490022€7400 – €8125€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Wateringen bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wateringen bedraagt 3130 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wateringen?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wateringen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wateringen vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in korte tijd een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Wateringen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wateringen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 2290, 2291, 2292).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!