Zonnepanelen Monster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Monster? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker tref je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Monster!

zonnepanelen installateur 2681
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Monster juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeentewestland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Westland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Monster
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Monster bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Monster schommelen tussen de €4400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je al snel €614,25 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Monster bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3650 – €4225€430
2297011€5200 – €5775€525
3323016€5950 – €6050€750
4408018€6325 – €6750€890
5446020€6950 – €7225€1000
6493022€7625 – €8100€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Monster achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Monster is 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Monster?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-monster

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Monster vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Monster.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Monster op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2680, 2681).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!