Zonnepanelen Kwintsheul kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Kwintsheul? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze pagina doorzoek je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kwintsheul!

zonnepanelen installateur 2295
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2295
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kwintsheul juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentewestland.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westland. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Westland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kwintsheul
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kwintsheul zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan is jouw winst al €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kwintsheul variëren tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kwintsheul kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3425 – €4275€410
2306011€5075 – €5850€625
3329016€6000 – €6150€775
4414017€6350 – €6675€940
5456020€7025 – €7300€970
6519022€7575 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Kwintsheul ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kwintsheul bedraagt 3130 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Kwintsheul?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kwintsheul

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kwintsheul vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek je snel en eenvoudig een goede specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Kwintsheul.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kwintsheul op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2295).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!