Zonnepanelen De Lier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in De Lier? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl lees je handige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Lier!

zonnepanelen installateur 2678
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2678
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Lier maart 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeentewestland.nl tref jij de spelregels in de gemeente Westland. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Westland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in De Lier
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In De Lier kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan bedraagt dit al €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Lier variëren tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €612 (onkosten maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in De Lier kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3650 – €4200€380
2287012€5150 – €5700€500
3334015€6000 – €6225€725
4415016€6425 – €6775€880
5434019€6900 – €7225€1030
6482023€7550 – €7875€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck De Lier bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Lier bedraagt 3130 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in De Lier?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-lier

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in De Lier vergelijken? Met onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcoderoos. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in De Lier.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, tel. nr. en het emailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Lier op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2678).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!